סטארט אפ ניישן בצלחת: על ישראל להצטרף למהפכת הפוד-טק 
תעשיות המזון בישראל צריכות להעז ולקחת חלק בחיפוש אחר פתרונות טכנולוגיים לאתגרים העומדים בפני ענף המזון
 מי שיתמהמה עלול למצוא את עצמו בשולי מדפי הסחורה או עמוק במחסנים


המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - TheMarker ב - 08/04/2018
מאמרים
להפוך זבל לזהב 
אחד האתגרים החשובים עבור חברות הוא להפסיק לחשוב כיצד להיפטר מהפסולת -
ולהתחיל לחשוב איך להרוויח ממנה כסף.


המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - TheMarker ב - 08/01/2018
בכל ארגון מסתתר סטארט־אפ 
בכל שוק ובכל תחום אפשר להמציא את הקטגוריה מחדש, וכך להזרים כסף חדש לארגון ואנרגיה חדשה ומלאת השפעה. 
כדי לצמוח, התעשייה המסורתית חייבת להצמיח מתוכה סטארט־אפים. זה מאתגר, ובמיוחד לתעשייה שלא בהכרח רגילה לחשוב במושגים כאלה, אבל לגמרי אפשרי. הרבה פעמים הדבר מסתתר בחיבור ייחודי ואטרקטיבי בין עולמות ישנים לטכנולוגיות החדשות.


המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - TheMarker ב - 14/02/2017
"רפורמת המדבקות האדומות" של משרד הבריאות – איום? הזדמנות! 
"רפורמת המדבקות האדומות" של משרד הבריאות, המחייבת סימון של מוצרים לא בריאים, דואגת בראש ובראשונה לטובת הצרכנים. חברות המזון מוטרדות ממנה - אבל אם יקדישו רגע למחשבה, יבינו כי מה שנראה כאיום הוא למעשה הזדמנות אדירה לצמיחה בעבורן.


המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - TheMarker ב - 11/12/2016
געש תאורה היא כבר לא רק תאורה – לוקחת בעלות על התקרה כולה!
בימים אלו, בעקבות תהליך משותף עם חברת חדשנות מעשית, משיקה חברת געש תאורה בארץ ובחו"ל מוצר חדש שמשנה לחלוטין את כללי המשחק בשוק התאורה, מוצר שמייצר "טוטאל לוק" מעוצב לתקרה המשרדית על בסיס שילוב מושלם בין אריחי התקרה לגופי התאורה שלה.

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 29/11/2016

קודם תטעמו: עתיד תעשיית המזון נמצא בחרקים
בריאים, חסכוניים, זולים ופותרים את בעיות התזונה בעולם השלישי: עד היום שמענו עליהם בעיקר כתחזיות הזויות ועמומות, אבל השנה לראשונה קיבלו החרקים - מקור חדשני לחלבון - מקום של כבוד בתערוכת המזון העולמית בפריז

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - TheMarker ב - 08/11/2016

תהליך פיתוח מוצרים – מה ה"סודות" שלנו?
תהליך פיתוח הוא תהליך מאוד מאוד מאתגר! אנחנו נוהגים לדמות אותו ל"רכבת הרים" – יום אחד אתה גבוה גבוה למעלה,
בטוח שיש לך את המוצר, שענית על כל האתגרים, שיש לך את כל מה שאתה צריך כדי "לתקתק אותו" ואתה בטוח עומד בזמנים, ותוך כמה חודשים משיקים, ויום למחרת...

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 11/07/2016

חדשנות כתוסף מוטיבציה
כולנו רגילים לחשוב על תרומת החדשנות "במושגים הרגילים" - כבעלת תרומה מהותית להכנסות החברה, לרווחיות שלה, לצמיחה שלה... וכמובן כמשנה ומשדרגת את חייהם של הלקוחות שלה. אנחנו רוצים לשתף אתכם בתרומה מהותית שלא זוכה לתשומת לב בדר"כ, אבל קיימת שם בגדול וממלאת אותנו בשמחה ובתחושת סיפוק מאוד גדולה פעם אחר פעם – תרומת החדשנות לעובדים!

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 10/04/2016

על ההבדל בין ייצוא לבין ייצוא של מוצר חדשני
אנחנו פוגשים אצלנו המון חברות שמייצאות. מציגות בתערוכות, פוגשות מפיצים, מקימות מערכי ייצוא, משקיעות בייצוא. הרבה מהחברות האלה משקיעות בייצוא של מוצרים שלא שונים באופן מהותי מאלה הנמכרים בשוק העולמי באותה קטגוריה. העובדה הזאת הופכת את הייצוא למאבק קשה שסובב ברובו סביב המחיר.

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 23/03/2016

רוצים לגשת למסלול מימון החדשנות של לשכת המדען הראשי ולא בטוחים איך לגשת לזה?חדשנות מעשית מציעה הנגשה נוספת של האפשרות החשובה הזאת באמצעות "ארגז כלים" שנתפר ייעודית על ידינו למטרה זו!

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 07/03/2016

 

איך תוצר לוואי הפך למוצר שישפיע על בריאותם של מיליוני אנשים בעולם?
חומצת הלימון כבר עשרות שנים לא התחדשה ולא חידשה באופן מהותי, אבל! תהליך חדשנות מעמיק ויסודי הביא את הרעיון הגדול - הפחת שנוצר אחרי ייצור חומצת הלימון מביא חדשנות ברמה הגלובלית לעשרות אלפי יצרני מזון ובריאות למיליוני בני אדם בעולם.

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 19/01/2016

הפסולת שלכם שווה זהב!
מחקרים חדשים, טכנולוגיות חדשות מאפשרים לנו היום להפוך את הפסולת למוצר חדש וחדשני שירוויח עבור החברה כסף, שיהפוך בפני עצמו למנוע צמיחה. כן, במקום להשקיע, זמן, מחשבה ומשאבים בשאלה איך להיפטר מזה בלי לעצבן את הרשויות, כדאי מאוד להשקיע מחשבה - איך עושים מזה כסף?

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 05/01/2016

מכינת החדשנות של המדען הראשי, מכירים?
אתם מוזמנים, לתהליך חדשנות במסגרת מכינת החדשנות של המדען הראשי שמסייע במימון התהליך ובמימון הפיתוח! תעשו את הצעד הראשון, הוא יכול לשנות עבורכם את כל התמונה! לטובה!

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 28/12/2015

מה משחקים? רמיקוב מתחדש עם טוויסטים שעושים לו "בוסט" עולמי
בעקבות תהליך עם חדשנות מעשית, חברת המשחקים קודקוד תציג בתערוכה בינלאומית בנירנברג גרסה חדשה של משחק רמיקוב האהוב: "רמיקוב עם טוויסט", מוצר חדש שמייצר סיבה מצוינת לכל בית לקנות ולהתחדש איתו!

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם ב - Linkedin ב - 14/12/2015

כשהתפוזים ידברו אלינו בסופרמרקט - מה הם יספרו?
תערוכת EXPO2015 במילאנו הציגה את הסופרמרקט העתידי 
בתפריט: מהו מקור השמן בטונה שעל המדף, איזה ממרח יתאים לפסטרמה שנקנה, ובאיזו שיטה השתמשו לגידול העגבניות ברוטב לפסטה שאנחנו אוהבים?

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם בגלובס ב - 10/08/2015

לאכול כמו אסטרונאוטים: הטרנדים העתידניים בתחום המזון
ערך תזונתי של סלט שלם בקפסולה אחת, עוגייה שמספקת מנת חלבון יומית ותה קר בפחית שיכול בסיבוב כפתור להפוך לרותח בתערוכת המזון Health Ingredients בפרנקפורט הוצגו הטרנדים החדשים שנוכל למצוא בעתיד על המדף

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | פורסם בגלובס ב - 18/12/2012

מסטיק-ויטמין ומרק חלבון: 12 חידושי בריאות במזון
תערוכת חדשנות עולמית בז'נבה חשפה כמה מהפיתוחים המפתיעים שעומדים להגיע למדפים בשנים הקרובות: מזיתים נגד כולסטרול, דרך סוכריות וקרמים לגוף המכילים ויטמינים ועד שפתוני דבש - הכינו את הצלחת (ואת הארנקים)

המאמר נכתב על ידי טל לייזר, מנכ"לית חברת חדשנות מעשית | 
פורסם ב ynet ב - 14/06/2012